Over Mij

foto

Hoi allemaal,

Zolang ik mij herinner ben ik bezig met muziek waarbij een paar belangrijke mensen bepalend zijn geweest. Het begon met mijn moeder. Zij zong met mij vanaf heel jonge leeftijd veel liedjes en we speelden samen op mijn kleine kinder-xylofoontje. Toen ik 9 jaar was moedigde ze mij aan piano te gaan spelen. Gestimuleerd door de muziekdocente op de middelbare school speelde ik samen met mijn vriendinnen op de blokfluit en op de piano, en ik vond het geweldig.

Ik werd in die tijd echter meerdere malen geveld door flinke astma aanvallen. De fysiotherapeut raadde mij toen aan dwarsfluit te gaan spelen, precies in de periode dat Berdien Stenberg furore maakte met Rondo Russo. Een prima advies, je traint je longen en je conditie op een bijzonder leuke manier.

Mijn plezier in fluit spelen heb ik uitgebreid bij Harmonie St. Lucia in Mierlo. Het bestuur gaf mij het vertrouwen voor hen blokfluit- en dwarsfluitles te geven. Hierdoor nam ik in 2010 de beslissing alsnog een conservatoriumopleiding te volgen.

En zo ben ik nu muziekdocente blokfluit, dwarsfluit, en piano geworden voor leerlingen in de leeftijd van 6 tot 80 jaar. Op dit moment heb ik meer dan 50 leerlingen uit Asten, Best, Deurne, Eindhoven, Geldrop, Helmond, Nuenen, Son en Breugel, en mijn woonplaats Mierlo.

Van mijn moeder tot Berdien Stenberg, allemaal bijzondere mensen die mij stimuleren, motiveren en inspireren waardoor ik zo veel plezier beleef aan muziek spelen. Met mijn lessen wil ik graag dit plezier aan jullie over dragen. Ik heb er heel veel zin in!

Diana Sonnenschein ♫ ♫ ♫